marmelada

Sestavine: 6 pomaranč (od tega vsaj 3 bio), 1 biogrenivka, 1 kg želirnega sladkorja, 4 žlice viskija

Priprava: Pomaranče in grenivko temeljito operite pod vročo vodo. Sadeže na debelo olupite, tako da odstranite tudi grenko belo kožico pod lupino. Sadno meso narežite na majhne koščke. Lupini 3 biopomaranč in polovice grenivke popolnoma odstranite belo kožico in jo narežite na zelo tanke trakove. V loncu zmešajte sadno meso, narezano lupino in želirni sladkor. Maso zavrite, kuhajte 4 minute in vmešajte viski. Še vročo marmelado nalijte v pripravljene kozarce. Marmelada je obstojna eno leto.

Sorodni članki

Recept za domačo marmelado iz citrusov

Pri razlikovanju marmelad in džemov vlada nekakšna zmeda. Britanci jih razlikujejo glede na sadje, iz katerega so narejeni, v večini literature pa se ločijo glede…

Marmelada iz rdečih pomaranč

Zdaj so sveži citrusi najbolj sočni in idealni za vkuhavanje. Predlagamo sladki in aromatični užitek iz rdečih pomaranč.

Domače marmelade z dodatno aromo

Z domačimi džemi in marmeladami iz svežega sezonskega sadja se lahko sladkate skoraj do prihodnjega poletja. Eksperimentirajte z okusi in ustvarite poslastice, ki jih ne…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri