jabolcna-zlozenka

Sladica, ki jo pripravite v kozarcih.

Za 4 osebe potrebujete: • 4 srednje velika jabolka • 1 vaniljev strok • 2 žlici medu • 2 žlici limoninega soka • 100 g amaretinov (mandljevih piškotov) • 250 g maskarponeja • 100 g kremnega sirčka • 50 g sladkorja • 150 g smetane • po 1 ščepec cimeta in kardamoma v prahu

Priprava:

Jabolka olupite, zrežite na četrtine, jim odstranite peščišče in jih sesekljajte. Vaniljev strok po dolgem razprite in izpraskajte sredico. Jabolkom dodajte med in limonin sok, jih na kratko prevrite in ohladite. Vaniljev strok odstranite.

Piškote položite v vrečko za zamrzovanje in jo zaprite. Piškote z valjarjem zdrobite. Maskarpone zmešajte s kremnim sirčkom, sladkorjem, cimetom in kardamomom. Smetano čvrsto stepite in jo primešajte kremi.
V kozarčke naložite plasti zdrobljenih piškotov, kreme in jabolk ter jih za 30 minut postavite v hladilnik.

Čas priprave: približno 1 ura
Na kos: približno 490 kcal, beljakovine: 13 g, maščobe: 33 g, ogljikovi hidrati: 40 g

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Zdrava božična pojedina za uživače

Praznični užitki so lahko tudi zdravi!

Recept za jabolčno torto brez peke

Priprava torte je zelo enostavna in sploh je ni potrebno peči. Za povrhu pa je še zelo okusna.

Svečan božični meni

Za lažje praznične kulinarične odločitve.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri