kruh

Za 8 kosov potrebujete: 400 g moke, 1 zavitek suhega kvasa, 200 ml pinjenca, 1 žličko sladkorja, ? čebule, 1 žlico naribanega sira, 2 žlici mehkega masla, 1 žličko soli, 8 vejic rožmarina.

Priprava:

1 Moko zmešajte s kvasom, dodajte 4 žlice tople vode, pinjenec in sladkor ter zgnetite v testo. Pustite ga vzhajati 30 minut.

2 Čebulo sesekljajte in jo skupaj s sirom, maslom in soljo vgnetite v testo. Pustite ga vzhajati še 60 minut.

3 Testo razdelite na 8 delov, vsakega prebodite z rožmarinovo vejico in oblikujte v hlebček. Na žaru pri 180 stopinja jih pecite 30 minut.

Čas priprave približno 30 minut.

Na osebo: približno 210 kcal, beljakovine: 6 g,

maščobe: 3 g, ogljikovi hidrati: 37 g.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Brezglutensko žito teff je dobra alternativa pri celiakiji

Gluten je lepljiva beljakovina, ki je v žitu. Kdor ga ne prenaša (bolniki s celiakijo), se mora pri peki kolačev, pic, piškotov, kruha in žemljic odreči moki. Gluten je namreč…

Kruh z bučkami in orehi

Če vam je zmanjkalo idej, kako uporabiti bučke, vam predlagamo naslednji recept - pripravite kruh z bučkami in orehi.
None

Madžarska - dežela paprike in tokaja

Glavno mesto Madžarske Budimpešta je nastalo iz nekdaj ločenih mest Budima in Pešte. Mesto na bregovih reke Donave ima bogato zgodovino in kulturo ter slovi po…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri