Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Rožmarinov kruh

28. 5. 2011

Za 8 kosov potrebujete: 400 g moke, 1 zavitek suhega kvasa, 200 ml pinjenca, 1 žličko sladkorja, ? čebule, 1 žlico naribanega sira, 2 žlici mehkega masla, 1 žličko soli, 8 vejic rožmarina.

Priprava:

1 Moko zmešajte s kvasom, dodajte 4 žlice tople vode, pinjenec in sladkor ter zgnetite v testo. Pustite ga vzhajati 30 minut.

2 Čebulo sesekljajte in jo skupaj s sirom, maslom in soljo vgnetite v testo. Pustite ga vzhajati še 60 minut.

3 Testo razdelite na 8 delov, vsakega prebodite z rožmarinovo vejico in oblikujte v hlebček. Na žaru pri 180 stopinja jih pecite 30 minut.

Čas priprave približno 30 minut.

Na osebo: približno 210 kcal, beljakovine: 6 g,

maščobe: 3 g, ogljikovi hidrati: 37 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri