Med najljubše jedi sodijo zagotovo tudi testenine. Pripravite jih lahko na 1001 način. V voku ali na klasičen italijanski način. Pomembno je, da so kuhane vedno »al dente«, lahko so integrirane ali svetla klasika iz trde pšenične moke durum. Svetujemo vam, da v kuhinji improvizirate prav z omakami. Namesto klasične in dolgočasne bolonjske omake pripravite »zeleno omako« z grahom, šunko in nekaj žlicami kisle smetane.

Sestavine za 4 osebe: 1 manjša čebula in strok česna, 2 žlici repičnega olja, 300 g graha (svežega ali zamrznjenega), 100 g, manj mastne kisle smetane, 100 g puranje šunke v ovitku, orehovo olje, balzamični kis ali limonin sok, sol.

Priprava:

Na olju prepražimo drobno sekljano čebulo in česen, dodamo grah in zalijemo z nekaj vode. Grah dušimo do mehkega, odstavimo z ognja, dodamo kislo smetano, sol, drobnjak, baziliko, nekaj kapljic limoninega soka.

V gladko omako primešamo še na drobne kocke ali rezine narezano šunko. Omako polijemo po kuhanih testeninah. Potresemo z drobljeno baziliko.

Energija (1 porcija) 277 kcal / 1157 kJ

Beljakovine 15, 0 g

Ogljikovi hidrati 30, 0 g

Maščobe 11, 0 g

www. perutnina.com

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Hrana, ki jo obožujejo otroci

Špageti, pica, hot dog, ocvrt piščanec … Priznajmo, ko se oglasi želodček, se tem jedem ne moremo upreti. Resda ne spadajo med najbolj zdrave, toda če jih pripravimo doma, iz najboljših…
None

Recepti za ekspresno pripravljene testenine

Realnost sodobnega delavnika in nenehno pomanjkanje časa sta nas pripeljala tako daleč, da je priprava okusenega in polnovrednega toplega obroka že prava umetnost.

Zdravi namazi iz domače kuhinje

Ko nas preseneti lakota, običajno sežemo po kosu kruha s sirom, salamo ali pašteto. Ponujamo nekaj idej za bolj zdrav, a nič manj slasten prigrizek, ki ga namažete na kruh.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri