Zeleni ozki rezanci

23. 10. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Zeleni ozki rezanci (foto: jahresve)
jahresve

Testenine s pestom in stročjim fižolom – rafinirana, zelo aromatična kombinacija.

Za 4 osebe potrebujete

  • 500 g stročjega fižola
  • 400 g polnozrnatih ozkih rezancev
  • sol
  • 50 g parmezana v kosu
  • 50 g ementalca v kosu
  • 6 žlic bazilikovega pesta
  • bazilikove lističe za okrasitev

Priprava

Stročji fižol oplaknite, ga odcedite in očistite ter zrežite na grižljaj velike koščke. Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode. Stročji fižol približno 10 minut kuhajte v vreli slani vodi v drugi posodi.

Parmezan grobo nastrgajte. Ementalec zrežite na majhne kocke.

Testeninam in fižolu odlijte vodo in jih odcedite. Pri tem prestrezite malce vode. Testenine in fižol skupaj z 1 do 2 žlicama kuhane vode denite v ponev. Postavite jo na še vročo kuhalno površino, primešajte pesto in ementalec in vse skupaj začinite s soljo in poprom. Porazdelite po krožnikih, potresite z naribanim parmezanom in po želji okrasite z lističi bazilike.

Čas priprave: približno 40 minut.

Na osebo: približno 590 kcal, beljakovine: 25 g, maščobe: 22 g, ogljikovi hidrati: 73 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek