dez

Da boste preskrbljeni tudi za »deževne dni«, je tu nekaj nasvetov, ki si jih je vredno zapomniti. Nekatere izmed njih zagotovo že poznate.

1. Bodite to, kar ste

Največ svobode si dopustite, kadar ne igrate nekoga drugega, ampak ste preprosto vi. Prijatelji in družina vas imajo radi zaradi vaše osebnosti in ne zaradi maske, ki si jo včasih nadenete. Ljudje smo kot snežinke – vsak ima svoje edinstvene lastnosti, talente in osebnost. Naj vam ne bo nerodno pokazati vaše edinstvenosti.

2. Ničesar vam ni treba dokazati

Ko dobite novo službo, najdete primernega partnerja ali izgubite odvečne kilograme, počnete to zase ali za druge? Vedno imejte v mislih, da se ni treba nikomur dokazovati na način, da bi morali zanj dosegati zmage. To počnite zase in za svoje veselje, vsi ki vas imajo radi, pa bodo srečni skupaj z vami in za vas. Zanje ste bili dovolj dobri že ob rojstvu.

3. Nikogar ne morete nadzirati

Malo je ljudi, ki trdijo, da so ravnali napačno, ko so sprejeli pomembnejše odločitve. Nihče kot napako ne vidi tega, da je svoje življenje posvetil športu, izgubil kilograme zaradi službe v modnem svetu in odpotoval na drugi konec sveta, da bi našel srečo. Tako je tudi z vami. Odločitve, ki jih sprejmete, naj ne temeljijo na prepričanjih drugih. Prav tako vi ne obsojajte prijatelja, ki za kosilo naroči solato, medtem ko se vi odločate med različnimi picami.  Z obsojanjem drugih boste škodili le sami sebi.

4. Ne bodite preveč strogi do sebe

Pogosto se zgodi, da se nam lastne napake zdijo veliko hujše, kot so v resnici in kot jih vidijo drugi. Kadar pošljete elektronsko sporočilo brez priponke, se počutite veliko slabše kot tisti, ki mu je bilo sporočilo namenjeno. Priponko je vseeno dobil, vi pa se spravljate v stres po nepotrebnem. To ne pomeni, da vam ni treba biti natančni in zanesljivi, le da ne bodite prestrogi do sebe in ne pozabite, da vsi delamo napake. Iz teh se tudi največ naučimo.

5. Čudovito vam gre!

Za trenutek se ustavite in pomislite na nedavne dosežke. Tega ne storite pogosto, kajne? To je eden izmed razlogov, zakaj ne občutite zadovoljstva in se obsojate. Gre vam bolje, kot si sami mislite. Kadar potrebujete spodbudo, prosite prijatelje, naj vas opomnijo, zakaj ste izjemni. Veselite se vsakokrat, ko vam uspe pripraviti okusno novo jed, premagate izziv, ki ste se ga tako bali, napredujete v službi, dosežete nov osebni rekord …

6. Poraz ni dokončen

Poraz je vedno grenek, ne glede na to, koliko podpore in lepih misli smo deležni. Dobra novica je, da se tako ne boste počutili za vedno. Kmalu bo minilo in nekaterim padcem se boste celo smejali, drugi pa vas bodo opominjali, česa ne smete ponoviti. Zaradi njih boste postali boljša oseba.

7. Tudi ostali niso prepričani, kaj počnejo

Niste edini v množici, ki mora od časa do časa preučiti zemljevid, da bi lahko nadaljeval po pravi poti. Tudi ostali se lovijo, padajo in zmagujejo. Nihče ne more z gotovostjo trditi, kaj bo prinesel jutrišnji dan. Vsi se trudimo po svojih najboljših močeh, zato bodite prijazni do sebe in ostalih.

Preberite tudi: 

Sorodni članki

Napake, ki s seboj prinašajo prave priložnosti za srečo

Narejena napaka ali nedoseganje ciljev lahko včasih ponujajo tiste prave priložnosti. Le prepoznati jih je treba – in izkoristiti. Preverite, zakaj so spodrsljaji včasih pot do...

Postanite svoj najboljši prijatelj

Če želite biti ljubljeni, morate najprej ljubiti sami sebe. To lahko storite s temi petimi koraki, ki vam bodo pokazali, da ste vredni vsega lepega, kar ponuja življenje.

Moški, ženske, zmenkarije: kdaj in kako reči ne

Nikomur od nas ni vseeno, kadar nas kdo jemlje za samoumevnega ali nas sploh ne upošteva, ne spoštuje. Boli nas in počutimo se ničvredne, oboje skupaj pa v naše življenje kaj...
Izbor uredništva

Gremo na jesenski tekaški tabor!

Oktobra v sodelovanju z Akademskim atletskim društvom Slovan pripravljamo nepozaben tekaški konec tedna! Dobimo se v...

Več...

7 opozorilnih znakov, da ne poslušate svojega srca

Preverite, ali ste zares sposobni poslušati sebe?

Več...

FOTO: 7 vaj, s katerimi boste telo spravili v odlično formo

S temi sedmimi vajami lahko spravite telo v odlično formo. Ni vam treba porabiti več kot 10 minut na dan, ne potrebujete nobene...

Več...
Najbolj brane vsebine

Zakaj nas sončna svetloba utrudi?

Poležavanje na ležalniku ob bazenu ne moremo ravno primerjati s HIIT treningom, a nas vseeno utrudi. Zakaj? 
Več...

8 skrivnosti nasmejanih in pozitivnih ljudi

Prava sreča in pozitivnost pride z vsakodnevnimi dejanji, z majhnimi koraki in z našo notranjo naravnanostjo. Ni lahek podvig, a je mogoč. Poglejmo si, kako. 
Več...

Kakšno škodo vam povzroča visok krvni tlak? (+ kako ga odpraviti po naravni poti)

Visok krvni tlak je resno zdravstveno stanje, ki bi mu morali nameniti več pozornosti, saj v nekaterih primerih lahko resno ogroža življenje.
Več...

Zakaj sanjamo in zakaj nas mučijo nočne more?

Ste se kdaj spraševali, zakaj sploh sanjamo in kako to vpliva na nas? To smo raziskovali v nadaljevanju. 
Več...

To so znaki, da vam primanjkuje vitamina B12

Nekateri znaki so povsem vsakdanji in bi jih morda pripisali le napornemu dnevu, v resnici pa bi jih morali zdraviti z zadostno količino vitamina B12. Prepoznate katerega od simptomov?
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri