dez

Da boste preskrbljeni tudi za »deževne dni«, je tu nekaj nasvetov, ki si jih je vredno zapomniti. Nekatere izmed njih zagotovo že poznate.

1. Bodite to, kar ste

Največ svobode si dopustite, kadar ne igrate nekoga drugega, ampak ste preprosto vi. Prijatelji in družina vas imajo radi zaradi vaše osebnosti in ne zaradi maske, ki si jo včasih nadenete. Ljudje smo kot snežinke – vsak ima svoje edinstvene lastnosti, talente in osebnost. Naj vam ne bo nerodno pokazati vaše edinstvenosti.

2. Ničesar vam ni treba dokazati

Ko dobite novo službo, najdete primernega partnerja ali izgubite odvečne kilograme, počnete to zase ali za druge? Vedno imejte v mislih, da se ni treba nikomur dokazovati na način, da bi morali zanj dosegati zmage. To počnite zase in za svoje veselje, vsi ki vas imajo radi, pa bodo srečni skupaj z vami in za vas. Zanje ste bili dovolj dobri že ob rojstvu.

3. Nikogar ne morete nadzirati

Malo je ljudi, ki trdijo, da so ravnali napačno, ko so sprejeli pomembnejše odločitve. Nihče kot napako ne vidi tega, da je svoje življenje posvetil športu, izgubil kilograme zaradi službe v modnem svetu in odpotoval na drugi konec sveta, da bi našel srečo. Tako je tudi z vami. Odločitve, ki jih sprejmete, naj ne temeljijo na prepričanjih drugih. Prav tako vi ne obsojajte prijatelja, ki za kosilo naroči solato, medtem ko se vi odločate med različnimi picami.  Z obsojanjem drugih boste škodili le sami sebi.

4. Ne bodite preveč strogi do sebe

Pogosto se zgodi, da se nam lastne napake zdijo veliko hujše, kot so v resnici in kot jih vidijo drugi. Kadar pošljete elektronsko sporočilo brez priponke, se počutite veliko slabše kot tisti, ki mu je bilo sporočilo namenjeno. Priponko je vseeno dobil, vi pa se spravljate v stres po nepotrebnem. To ne pomeni, da vam ni treba biti natančni in zanesljivi, le da ne bodite prestrogi do sebe in ne pozabite, da vsi delamo napake. Iz teh se tudi največ naučimo.

5. Čudovito vam gre!

Za trenutek se ustavite in pomislite na nedavne dosežke. Tega ne storite pogosto, kajne? To je eden izmed razlogov, zakaj ne občutite zadovoljstva in se obsojate. Gre vam bolje, kot si sami mislite. Kadar potrebujete spodbudo, prosite prijatelje, naj vas opomnijo, zakaj ste izjemni. Veselite se vsakokrat, ko vam uspe pripraviti okusno novo jed, premagate izziv, ki ste se ga tako bali, napredujete v službi, dosežete nov osebni rekord …

6. Poraz ni dokončen

Poraz je vedno grenek, ne glede na to, koliko podpore in lepih misli smo deležni. Dobra novica je, da se tako ne boste počutili za vedno. Kmalu bo minilo in nekaterim padcem se boste celo smejali, drugi pa vas bodo opominjali, česa ne smete ponoviti. Zaradi njih boste postali boljša oseba.

7. Tudi ostali niso prepričani, kaj počnejo

Niste edini v množici, ki mora od časa do časa preučiti zemljevid, da bi lahko nadaljeval po pravi poti. Tudi ostali se lovijo, padajo in zmagujejo. Nihče ne more z gotovostjo trditi, kaj bo prinesel jutrišnji dan. Vsi se trudimo po svojih najboljših močeh, zato bodite prijazni do sebe in ostalih.

Preberite tudi: 

Sorodni članki

Napake, ki s seboj prinašajo prave priložnosti za srečo

Narejena napaka ali nedoseganje ciljev lahko včasih ponujajo tiste prave priložnosti. Le prepoznati jih je treba – in izkoristiti. Preverite, zakaj so spodrsljaji včasih pot do...

Postanite svoj najboljši prijatelj

Če želite biti ljubljeni, morate najprej ljubiti sami sebe. To lahko storite s temi petimi koraki, ki vam bodo pokazali, da ste vredni vsega lepega, kar ponuja življenje.
None

Poklic: izzivalec

Juan Pablo Montoya bo spet poskusil: letos se bo še v četrto pomeril s Schumacherjem. Z upanjem, da bo sezona 2004 njegova.
Najbolj brane vsebine

6 zdravilnih lastnosti kakija

Kaki je prava mala zakladnica hranilnih in zdravih sestavin. Poglejmo si, na kaj vse blagodejno vpliva. 
Več...

25 neverjetnih učinkov tibetanskih vaj na telo in duha

Ljudje iz različnih starostnih skupin, ki so vsaj en mesec izvajali tibetanske vaje, pričajo o presunljivih rezultatih. Poskusite z vajami tudi vi in doživite izboljšanje na nivoju telesne gibčnosti, zdravja, notranjega miru in življenjske energije.
Več...

Če opazite naslednje znake, je z vašim črevesjem (verjetno) nekaj narobe

Z nezdravim črevesjem povezujemo nekatere znake, ki ste jih verjetno pripisali čemu drugemu. Preverite, ali jih imate.
Več...

Jesenski okusi: Polnjena in pečena jabolka

Ko boste preizkusili naslednji recept, boste oboževali jabolka. Sladica je primerna tudi za jesenske zabave ali le kot sladek prigrizek na deževen dan.
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri