obje-prijateljice

Pticam strahu, skrbi, žalosti in nezadovoljstva ne moremo preprečiti, da letajo okoli nas, lahko pa jim preprečimo, da naredijo gnezdo na naši glavi. ANONIMUS

Vsak dan ste oblegani s številnimi mislimi, ki na hitro drvijo skozi vaš um, večina izmed njih je negativnih. Nevede te negativne misli in skrbi lahko zadržujete v sebi, kar vas potiska v stres in slabo počutje.

Tisto, česar ne veste in se ne zavedate, je, da vaše misli nimajo moči nad vami, če se nanje ne osredotočate. Če zaznate, da imate negativne misli v sebi, se odmaknite stran od njih, zavedajte se jih in jim ne sledite. Namesto tega jih nadomestite z veselimi in pozitivnimi mislimi.

Če se negativne misli v nekem trenutku krepijo znotraj vas, ne pustite, da vas preplavijo - ukrepajte takoj! Spremenite telesni položaj, začnite se premikati, spremenite okolje, v katerem ste, pokličite prijatelja, zavrtite si priljubljeno glasbo.

Vsakodnevno prakticirajte dotikanje in objemanje s svojimi bližnjimi in prijatelji

Včasih je bolje izraziti ljubeče občutke z objemom, dotikom kot pa z besedami. Ni treba, da ste strokovnjak, da veste, kako koristen je dober objem. Pozitiven telesni stik s tistimi, ki jih ljubimo, jih imamo radi, ali s prijatelji in celo domačimi živalskimi ljubljenčki je takojšen pospeševalec dobre energije.

Objem nam prinese naslednje koristne učinke, ki so podprti z znanstvenimi raziskavami:

  1. Izboljša naše odnose
  2. Sprosti naše telo
  3. Zmanjša bolečino
  4. Izboljša empatijo in razumevanje drugih
  5. Blaži depresijo
  6. Izboljša počutje
  7. Zmanjšuje stres 
  8. Umiri in uravnoteži živčni sistem
  9. Izboljša kardiovaskularno zdravje

Obkrožite se z zdravimi in veselimi ljudmi in njihova energija bo na vas vplivala na pozitiven način. Tudi vi bodite pozorni, če vidite koga od bližnjih ali prijatelja, da se slabo počuti, mu podarite objem, ki ni samo fizičen kontakt, temveč prenos energije z osebe na osebo. Zavedajte se svoje moči dotika in objema na druge.

Izkoristite tudi vsako priložnost, da pomagate drugim, ki so trenutno v slabšem položaju in stanju. Nikoli ne veste, kdaj boste sami potrebovali podporo v življenju.

Da sprejemamo skozi dajanje je že stara modrost, ki jo je Francis Assisi že davno polagal na dušo vsem, ki so dali nekaj tudi na kakovost duha. In v vsej tej naglici se naučite zaustaviti, vzemite si čas zase, za bližnje in se skupaj veselite in preživite čim več prijetnih trenutkov.

Besedilo:Igor Gregorc. Celoten članek si preberite v novi Jani, ki jo dobite na prodajnih mestih po vsej Sloveniji.

Preberite še:
Sorodni članki

Osamljenost - kako preprečiti občutek osamljenosti

Občutek osamljenosti se pojavi tudi, kadar ste obdani s kupom prijateljev in bližnjih oseb. Ne izbira trenutka in kraja. Prikrade se tiho in začne spodjedati samopodobo. Ko...

Kako se spopasti z agresivno osebo?

Tisti, ki imate redno opravka z agresivno osebo, veste, kako težko je lahko z njo sodelovati. Morda vam pomagajo naslednji nasveti.

Postanite svoj najboljši prijatelj

Če želite biti ljubljeni, morate najprej ljubiti sami sebe. To lahko storite s temi petimi koraki, ki vam bodo pokazali, da ste vredni vsega lepega, kar ponuja življenje.
Najbolj brane vsebine

7 ajurvedskih nasvetov za hujšanje in dobro počutje

Larissa Hall Carlson, učiteljica joge in specialistka za ajurvedo, ponuja 7 ajurvedskih nasvetov, da boste (po praznikih) lažje telo spet spravili v staro stanje in poskrbeli za dobro počutje.
Več...

5 stvari, ki jih morate vedeti, če bi radi hitro shujšali

Na trgu je ogromno izdelkov, ki pri preoblikovanju telesa obljubljajo takojšnje rezultate. In potem so tu še hitre, predvsem pa stroge diete. Pa je res mogoče zdravo izgubiti konkretno količino kilogramov v zelo kratkem času in potem to težo tudi obrdžati?
Več...

Hujšanje ne bo uspešno, če ne boste poskrbeli za 5 pomembnih stvari

Medtem ko se osredotočate na željo po izgubi kilogramov, pozabljate na pomembne stvari, ki vas lahko vrnejo na staro pot.
Več...

Najslabši nasveti glede prehrane po mnenju nutricionistov

Kadar se lotite diete ali pa se zgolj skušate prehranjevati bolj zdravo, verjetno dobite na tone nasvetov od prijateljev, družinskih članov in neznancev v spletu, ki z gotovostjo trdijo, da imajo prav. Zbrali smo nekaj pogostih napak, ki jim ne verjemite in jih ne izvajajte. 
Več...

Vadba za celo telo: Kombinacija počepa in planka

Naj bo tokratni trening drugačen - izvajajte le dve vaji in z njima razgibajte celo telo. Menite, da je izziv prelahek?
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri