10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Perutničke po jamajško (postreženo s slastno melono)

Perutničke po jamajško (postreženo s slastno melono) (foto: Profimedia) Profimedia
1. 7. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Perutničke, ananas in melona? Fantastična kombinacija. Preverjeno.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 2 šalotki
  • 2 stroka česna 
  • 1 mlado čebulo
  • 1 zelen čili 
  • 2 rezini svežega ananasa
  • 3 žlice medu
  • 1 žlico sojine omake
  • 2 žlici ruma
  • ščepec mletega pimenta
  • ščepec mletega cimeta
  • ščepec mletega črnega popra
  • 2 kg perutničk
  • 1 melono
Priprava:

Olupljeni šalotki, česen, zelene dele mlade čebule, očiščen čili in koščke ananasa dajte v mešalnik. Dodajte med, sojino omako, rum in začimbe ter vse skupaj gladko ukašite.

Očistite perutničke in jih razdelite na dva dela. Oplaknite jih pod vodo, otrite in stresite v skledo. Prelijte z marinado in dobro premešajte. Perutničke nato za 1 uro postavite v hladilnik.

Marinirane perutničke položite na srednje vroč žar in jih pecite približno 15 minut. Med peko jih nekajkrat obrnite.

Meso postrezite z ohlajeno melono. Rezine melone lahko prej tudi popečete na žaru.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri