Piščanec s solato in polento z žara

Piščanec s solato in polento z žara (foto: Profimedia)
Profimedia
7. 7. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Malce "pozabljena" klasika ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 majhna piščanca
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 žlico limonovega soka
  • morsko sol
  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • pest sesekljanega koriandra
  • 1 žlico sesekljane mete
  • 2 žlici mlete sladke paprike
  • 1 žličko strte orientalske kumine
  • 1 žlico mletega kajenskega popra
  • 1/2 žličke strtih koriandrovih semen

Za pečeno polento:

  • 1 l zelenjavne juhe
  • 250 g polente (instant)
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 150 g parmezana
  • 1 žlico masla
  • 1 strt česen
  • 5 žlic olivnega olja

Priprava:

Piščanca oplaknite in otrite do suhega. Odrežite prsnico, s prstom pritisnite na hrbtenico in jo sploščite. Meso pritrdite z nabodali.

V skledi zmešajte sestavine za marinado in jo porazdelite po mesu. Pokrijte s folijo in meso pustite stati 1 uro.

Nato ga na žaru z vsake strani pecite 15 do 20 minut. Med peko ga nekajkrat premažite z marinado.

Zavrite juho in jo odstavite. Med mešanjem ji dodajte polento in ju kuhajte 1 minuto. Nato dodajte sol, poper, nastrgan parmezan in 1 žlico masla.

Polento prelijte v pekač, obložen s papirjem za peko, in počakajte, da se strdi. Nato jo prevrnite iz pekača in jo zrežite na paličice.

Zmešajte olivno olje in strt česen in z mešanico natrite palčke polente. Nato jih popecite na žaru in postrezite z mesom.

Preverite še:

Na žaru lahko pečemo tudi kruh: Tu so 3 preprosti recepti