Trik, s katerim bo vaš piščanec bolj sočen

Trik, s katerim bo vaš piščanec bolj sočen (foto: Profimedia)
Profimedia
13. 7. 2019

Miha Brajnik, ki sicer rad postreže z začinjenimi šalami, se je tokrat preizkusil v peki na žaru. Tu je njegov trik, s pomočjo katerega bo vaš piščanec zares sočen.

Piščanec na Mihov način

Potrebujete:
  • 1,4 kg piščanca (celega)
  • 1 žlička soli 
  • 1 žlička čebule v prahu 
  • 1 žlička česna v prahu 
  • 1 žlička dimljene paprike v prahu 
  • ščepec čilija
  • pobrušena piksna piva
  • olivno olje
Priprava:

Zmešajte začimbe in dodajte nekaj olivnega olja, da dobite pasto.

Pločevinko piva odprite, malo odlijete in na vrhu naredite dodatne luknjice.

Piščanca nataknite na pločevinko, nato pa ga premažite z začimbno mešanico.

Pecite na pokritem žaru dobro uro (piščanec oz. pločevinka ne sme biti nad ogljem). Ko je piščanec pečen, ga zavijte v folijo in pustite nekaj časa počivati.

Zraven se poda krompirjeva solata.

Svoj recept za pripravo piščanca na žaru in seveda odlične nasvete je delil tudi Darko Klemen (Master Chef). Preverite v VIDEU TUKAJ (oddaja 6)

Ne zamudite tudi bogate ponudbe svežih izdelkov za žar, ki jih priporočata žar legendi!

Od 11. julija 2019 bodo v trgovinah Lidl posebno ugodni:

  • Čevapčiči XXL
  • Svinjski flank steaki
  • Piščančja žar plošča
  • Lovke orjaškega lignja

Več preverite na Žar legende