Boljši pretok

27. 3. 2009
Deli
Boljši pretok

Gosta kri lahko pove­­­­ča tveganje za sladkor­­­no bolezen. V raziskavi na univerzi Johns Hopkins so ugotovili, da imajo ljudje z najvišjo viskoz­nostjo življenjske tekoči­­­­ne za 68 odstotkov večje tveganje za razvoj te bo­­lezni. Zakaj?

Počas­­no pretakanje krvi lah­­­ko upo­­­­časni dostavo inzulina celicam, kar dvigne koncentracijo krvnega sladkorja in zavede trebušno slinavko, da začne proiz­­­­vajati še večje količine hormona. Trebušna sli­­­­navka lahko začne čez čas pešati, saj ne more več slediti zahtevam po inzulinu, to pa privede do sladkorne bolezni. Prosi­­­­te zdravnika, naj vam da pregledati hematokrit, merilo viskoznosti krvi.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek