lisa3

Razširjene žilice in krčne žile so težave, ki jih poznajo že mladostniki in mladi odrasli. Zaradi pomanjkanja gibanja in povečane teže je prizadetih čedalje več mladih žensk. Strokovnjaki pojasnjujejo nove metode zdravljenja in opozarjajo na to, kaj lahko storite sami.

Zapora pajkastih ven z injekcijami

Pri standardni metodi v male pajkaste vene vbrizgajo zdravilo. V veni nastane majhno vnetje in vena se začepi. Zdaj za vbrizg uporabijo posebno penasto raztopino (Air-Block-tehnika), ki se bolje zlepi venske stene.

Laser Cool Touch odpravi pajkaste vene

Laserska svetloba prodre skozi kožo, v delcih sekunde popolnoma brez brazgotin zapre pajkaste vene in majhne krčne žile.

Z metodo CHIVA popravijo venske zaklopke

Glavni vzrok težav z venami so okvarjene enosmerne zaklopke v nožnih venah. Kri zato zastaja v venah, zaklopke so polne, se spremenijo in nepopolno zapirajo. Pri tej novi francoski metodi s kirurš ko nitko zaprejo le defektne zaklopke. Kri si poišče drugo pot in krčna žila si v nekaj tednih opomore. Pomanjkljivost te metode pa je, da pomaga le pri svežih težavah z venami.

Zapora krčnih žil z radijskimi valovi – VNUS-Closure

Večje spremenjene vene lahko nežneje kot s stripingom(operativno) odstranijo z radijskimi valovi. V veno skozi 2 mm velik rez vstavijo kateter – elektrodo. To radijski valovi segrejejo na 85 stopinj. Ko kateter izvlečejo, se zgrbančena vena zapre oziroma zalepi kot zadrga.

Endoskopska odstranitev

Po normalnem stripingu se pogosto čez dve leti pokažejo nove krčne žile. Vzrok je povezava globokih in površnih ven. Ta se tudi spremeni v krčne žile. Sedaj z endoskopom hkrati odstranijo te povezujoče vene.

Pomembne so ustrezne nogavice!

S pravilno izbranimi kompresijskimi nogavicami lahko pomagajo pri krčnih žilah. Tako se venske zaklopke zaradi pritiska nogavic zopet začnejo zapirati. Moderne kompresijske nogavice so zelo podobne navadnim. Pri oteklih nogah lahko pomagajo zdravila z izvlečki divjega kostanja (npr. venostasin, vasogel). Njihov učinek naj bi bil podoben delovanju kompresijske nogavice.

Sorodni članki

Krčne žile so lahko znak kronične venske bolezni

Težke noge, krčne žile, bolečine v nogah, otekanje gležnjev, so le nekateri obrazi kronične venske bolezni. Ker lahko ta vodi v trombozo in golenične razjede, jo je treba čim…
None

Z zdravimi venami čez poletje

Izdajamo vam, kako okrepite mišice, se izognete občutku težkih nog in poskrbite za lepši videz kože. Vedite namreč, da za zdravje nog lahko veliko naredite tudi od znotraj.

Krčne žile

Približno od 10 do 30 odstotkov odraslega prebivalstva civiliziranega sveta ima težave zaradi motenega odtekanja venske krvi iz spodnjih udov.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri