Kaj se zgodi, kadar pred in po vadbi jeste premalo? (+ okusni recepti!)

22. 11. 2018
Deli
3 / 4
profimedia

KORENČKOVA JUHA

Potrebujete:

1 kg olupljenega, tanko narezanega korenja
2 očiščena in tanko narezana pora
2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
4 stroke česna
ščep mletega koriandra
ščep rdeče paprike
ščep soli
½ čajne žlice kumine
kis po okusu
zelenjavno jušno osnovo

Segrejte oljčno olje. Ko je pripravljeno, dodajte korenje, por, česen, koriander, kumino, sol in papriko. Mešajte približno 15 minut, da sestavine pričnejo počasi rjaveti.

Dodajte zelenjavno jušno osnovo in vse skupaj prelijte z vodo. Zavrite, potem pa kuhajte na zmernem ognju še približno pol ure, oziroma dokler se korenje ne zmehča (da ga lahko napičite na vilico).

Z blenderjem zmešajte sestavine, da dobite gladko, gosto juho. Začinite po okusu in po potrebi dodajte sol, oljčno olje ali kis.

Preverite tudi: 

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije