10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Odbojkar in inženir Jan Kozamernik o disciplini, športu in študiju

Odbojkar in inženir Jan Kozamernik o disciplini, športu in študiju (foto: Instagram) Instagram
8. 10. 2019

Slovenski vrhunski odbojkar Jan Kozamernik, ki je Sloveniji na letošnjem evropskem prvenstvu skupaj z ekipo priboril srebrno medaljo, pravi, da je v življenju najpomembnejša disciplina.

Ob vzponu športne kariere in vsakodnevnih treningih je namreč uspešno zaključil tudi dodiplomski študij na Fakulteti za elektrotehniko. Zaupal nam je, da tako kot je bilo za srebrno medaljo potrebnih več mesecev skupinskih priprav in več let individualnih treningov, ki so oblikovali izvrstno ekipo, je tudi za uspešen zaključek študija potrebno redno obiskovanje predavanj, vestno opravljanje vaj in učenje pozno v noč. Povedal je, da mu je študij dal nepogrešljivo znanje. Naučil se je reševati probleme in razmišljati kot inženir.

Arhiv

Njegov recept za uspeh je v oblikovanju jasnega cilja. »Če imaš jasen cilj, je vse lažje,« je poudaril. Poleg tega pa je v športu in življenju neprecenljiv tudi ekipni duh, saj je, kot pravi, ravno ekipa tista, ki lahko stopi skupaj in reši vsak problem.

L.T.

Preberite še: Koga ljubi Jan Kozamernik?   ali Kateri športni zvezdniki imajo disleksijo? 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri