Arašidova (satay) omaka s piščančjimi nabodalci

28. 3. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Arašidova (satay) omaka s piščančjimi nabodalci (foto: revija čarovnija okusa)
revija čarovnija okusa

Omaka lepo povdari okus mesa

Sestavine za 4 osebe

  • pol žlice olja
  • 1 čebula
  • 1 majhen rdeči čili
  • 1 strok česna
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • pol skodelice arašidovega masla
  • 1 žlička sojine omake
  • pol skodelice kokosovega mleka
  • 1 žlička čilijevih kosmičev

Priprava

V posodi segrejte olje in na njem popecite drobno sesekljano čebulo in čili. Po 4 minutah dodajte še česen in čez nekaj časa še sladkor. Karamelizirajte in primešajte arašidovo maslo in sojino omako. Prilijte kokosovo mleko in omako pokuhajte.

Omako pretlačite s paličnim mešalnikom in jo začinite s čilijevimi kosmiči. Postrezite jo k piščančjim nabodalom in kumarični omaki.

Čas priprave: približno 20 minut

Na osebo približno 190 kcal, beljakovine: 3 g, maščobe: 17 g, ogljikovi hidrati: 9 g

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek