Breskova kremna torta

30. 9. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Breskova kremna torta (foto: revija Lisa)
revija Lisa

Rahel mandljev biskvit je prekrit z nežno kremo

Za 12 kosov potrebujete

  • 3 jajca
  • 1 ščepec soli
  • 130 g sladkorja
  • 60 g moke
  • 1 žličko pecilnega praška
  • 40 g mletih mandljev (olupljenih)
  • 12 listov želatine
  • 250 g breskev (svežih in brez koščic ali pa iz pločevinke)
  • 150 g vaniljevega jogurta
  • 500 g puste skute
  • 300 g smetane

Priprava

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Ločite beljake od rumenjakov. Beljakom dodajte malce soli in iz njih stepite trd sneg. Rumenjake penasto stepite z 90 g sladkorja. Moko zmešajte s pecilnim praškom, mešanico presejte in jo primešajte rumenjakovi peni. Nato primešajte še sneg in nato mandlje.

Biskvitno testo prelijte v tortni model (premera 26 cm), ki ste ga obložili s papirjem za peko, in ga pecite 20–25 minut. Nato počakajte, da se ohladi, ga prevrnite iz modla in odstranite papir.

Želatino namočite. Breskve pretlačite s paličnim mešalnikom. Zmešajte jih z jogurtom, skuto in preostalim sladkorjem. Želatino nato ožemite in jo stopite. Najprej jo zmešajte s 4 žlicami kreme, nato pa dodajte še preostalo. Smetano čvrsto stepite in jo primešajte kremi, takoj ko ta začne želirati.

Biskvit položite na tortni pladenj in ga obdajte s tortnim obročem. Po njem razporedite kremo, jo pogladite in torto pokrijte. Za 4 ure jo postavite v hladilnik. Po želji jo okrasite še s krhlji breskev in meto.

Čas priprave: približno 1 ura in 25 minut + hlajenje 4 ure.

Na kos: približno 240 kcal, beljakovine: 11 g, maščobe: 12 g, ogljikovi hidrati: 21 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek