10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Bržolni steak a la Esterházy

Bržolni steak a la Esterházy (foto: Profimedia) Profimedia
17. 6. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Odlična jed, h kateri se priležejo številne priloge.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 bržolne steake (rib eye)
  • 2 žlički soli
  • 1 žličko sveže mletega črnega • popra
  • 80 g rastlinske maščobe
  • 2 žlici moke
  • 400 ml goveje juhe
  • 100 ml suhega belega vina
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 2 čebuli
  • 2–3 korenčke
  • 1 gomoljno zeleno
  • 2 žlici sesekljanih kaper
  • 1 žličko limonine lupinice
  • 3 žlice kisle smetane

Priprava:

1 Meso začinite s soljo in poprom ter ga na vroči maščobi z vsake strani pecite po 5 minut. Meso vzemite iz ponve, vanjo stresite moko in jo pražite približno 3 minute.

2 Nato jo zalijte z govejo juho, vinom in paradižnikovo mezgo ter omako pustite lahno vreti približno 5 minut. Nato vanjo položite meso, ponev pokrijte in vse skupaj dušite približno 30 minut.

3 V tem času popražite čebulne obročke ter dodajte še paličice korenja in zelene. Na srednji temperaturi vse skupaj dušite 5 minut in nato zelenjavo dodajte mesu. Dodajte še kapre, limonovo lupinico in kislo smetano. Vse skupaj naj lahno vre še 5 minut, jed pa nato postrezite z rižem ali krompirjevimi njoki.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri