10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Recept za bučno juho

2. 11. 2011

Kronana s semeni, oljem in smetano.

Sestavine za 4 osebe:

  • 600 g bučnega mesa
  • 1 srednje veliko čebulo
  • 2 žlici masla
  • 900 ml juhe
  • 200 g smetane
  • sol, poper
  • kari v prahu
  • ¼ žličke ingverja v prahu
  • 2 žlici bučnih semen
  • 2 žlici kisle smetane
  • 2 žlici bučnega olja
  • 2 žlici sesekljanega drobnjaka
Priprava:

Bučno meso in olupljeno čebulo sesekljajte. V loncu raztopite maslo in na njem pražite čebulo, da postekleni. Dodajte bučo in pražite približno 3 minute. Prilijte juho, premešajte in kuhajte približno 30 minut. Nato juho pretlačite ali zmeljite s paličnim mešalnikom.

V juho vmešajte smetano in jo začinite s soljo, poprom, karijem in ingverjem. Bučna semena popražite v suhi ponvi brez dodane maščobe. Juho nalijte v ogrete jušne skodelice in jo okrasite z žličko kisle smetane, nekaj kapljicami bučnega olja in semeni. Na koncu jo posujte še z drobnjakom.

Čas priprave: približno 1 ura
Na osebo: približno 360 kcal, beljakovine: 7 g, maščobe: 32 g, ogljikovi hidrati: 11 g

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri