To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Čebula pečena v soli

Čebula pečena v soli (foto: revija Čarovnija okusa) revija Čarovnija okusa
26. 9. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Slastno pečeno čebulo lahko postrežete namesto solate.

Za 4 osebe potrebujete

  • 8 srednje velikih čebul
  • 1,5–2 kg grobe soli

Priprava

Čebulo očistite, a je ne lupite. Lupino na vrhu le križno zarežite. V pekač stresite debel sloj soli, nanjo položite čebulo in jo lahno zatisnite v sol. Pekač dajte v pečico, segreto na 180 stopinj, ter čebulo pecite uro do uro in 30 minut. Po peki mora biti na zunaj lepo zlata, znotraj pa sočna.

Pečena čebula je izvrstna priloga različnim jedem. Sijajno se recimo poda k mesu z žara ali k pečenim klobasam.

Čas priprave: približno 1 ura in 35 minut

Na osebo približno 110 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 0,7 g, ogljikovi hidrati: 22 g

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri