Čebulni kolač s prekajeno slanino

9. 1. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Čebulni kolač s prekajeno slanino

Torta za ljubitelje slanega.

Za testo

  • 250 g moke
  • 20 g svežega kvasa
  • 1 žlico masla
  • 1 žličko soli

Za oblogo

  • 1 kg čebule
  • 100 g prekajene slanine
  • 200 g smetane
  • 4 jajca
  • sol, poper
  • 100 g naribanega sira

Priprava

Moko presejte v skledo in na sredini naredite jamico. Vanjo nadrobite kvas in ga zmešajte z malo mlačne vode. Maslo raztopite v 150 ml mlačne vode in dodajte sol. Maslo prilijte k moki in vse skupaj zgnetite v gladko testo. Testo pustite vzhajati približno 30 minut.

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Čebulo olupite in zrežite na trakove. Slanino sesekljajte in popražite v vroči ponvi. Dodajte čebulo in jo pražite toliko časa, da postekleni. Ohlajeno čebulo zmešajte s smetano, jajci, soljo, poprom in sirom.

Testo razvaljajte in z njim obložite namaščen pekač za torto (premera 26 cm). Po testu razporedite čebulni nadev in kolač pecite približno 50 minut.

Čas priprave: približno 2 uri 10 minut

Na kos: približno 270 kcal, beljakovine: 9 g, maščobe: 18 g, ogljikovi hidrati: 20 g

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek