Gobova rižota

27. 7. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Gobova rižota (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Žlahtno dopolnjena z malce penine

Za 4 osebe potrebujete

  • 200 g zamrznjene špinače
  • 1 šalotko
  • 1 strok česna
  • 300 g mešanih gob
  • 700 ml perutninske osnove
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 250 g okroglozrnatega riža
  • 100 ml penine
  • sol
  • 40 g naribanega parmezana
  • 2 žlici masla
  • poper
  • nariban muškatni orešek

Priprava

Špinačo odtajajte. Šalotko in česen olupite in oboje zrežite na drobne kocke. Očistite gobe in jih zrežite na majhne koščke. Šalotko in česen približno 2 minuti dušite na 2 žlicah olja. Dodajte riž in vse skupaj dušite še 2 do 3 minute. Zalijte s penino in jo malce pokuhajte. Postopoma prilijte še perutninsko osnovo in vse skupaj večkrat premešajte. Po 15 minutah kuhanja dodajte špinačo in jo kuhajte približno 3 minute.

Na 2 žlicah vročega olja približno 5 minut pecite gobe in jih začinite s soljo. Rižoti primešajte parmezan, maslo in gobe. Začinite jo s soljo, poprom in muškatnim oreškom ter postrezite.

Čas priprave: približno 45 minut.

Na osebo: približno 430 kcal, beljakovine: 12 g, maščobe: 17 g, ogljikovi hidrati: 54 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek