To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Goveji zvitki z jajčnim nadevom

6. 12. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Nežno dušeni v močni vinski omaki

Za 4 osebe potrebujete

  • 4 goveje zrezke (po približno 180 g)
  • sol, poper
  • 4 žličke ostre gorčice
  • 4 rezine kuhane šunke
  • 4 kisle kumarice
  • 4 trdo kuhana jajca
  • 2 žlici maščobe za peko
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 1 majhen kos pora
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • po 300 ml rdečega vina in mesne juhe
  • 2 lovorova lista
  • 1 žličko poprovih zrn
  • 1 vejico rožmarina
  • temno sredstvo za zgoščevanje omak

Priprava

Meso oplaknite, osušite, močno začinite s soljo in poprom ter premažite z gorčico. Vsak kos mesa obložite z eno rezino šunke. Kisle kumarice zrežite na rezine in jih porazdelite po rezinah šunke.

Trdo kuhana jajca olupite, oplaknite in na vsak kos mesa položite po eno jajce. Meso zvijte in povežite s kuhinjsko nitjo ali pa zapnite z zobotrebci. V pekaču segrejte maščobo za peko in na njej z vseh strani močno popecite zvitke.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Čebulo in česen olupite, sesekljajte, dodajte v ponev k zvitkom in na hitro popecite. Por očistite, operite, zrežite na drobne koščke, tudi dodajte k zvitkom in na hitro popecite. Nato primešajte še paradižnikovo mezgo, jo na hitro popražite in meso zalijte z rdečim vinom in juho. Dodajte še lovorova lista, poprova zrna in oplaknjen rožmarin ter vse skupaj dušite v pečici od 70 do 80 minut.

Zvitke nato vzemite iz omake in postavite na toplo. Omako pretlačite skozi cedilo, jo znova segrejte in lahno zgostite s sredstvom za zgoščevanje omak. Nato jo začinite in po želji aromatizirajte z 2 cl vinjaka. Omako z zvitki postrezite na krožnikih, po želji pa jed okrasite še z vejicami zelišč. Zraven tekneta na maslu dušena cvetača in krompirjev pire.

Čas priprave približno 20 minut.

Na osebo približno 510 kcal; B: 58 g, M: 24 g, OH: 4 g.

Značke: natureta

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri