Hladen gaspačo

15. 9. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Hladen gaspačo (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Čudovito osvežilno ob hladnih dneh

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 kumaro 
  • 6 paradižnikov
  • 2 rdeči papriki
  • 3 stroke česna
  • 2 čebuli
  • 3 žlice medu
  • 3 žlice sadnega kisa
  • 8 žlic oljčnega olja
  • sol, poper
  • 4 rezine čabate
  • 4 vejice gladkega peteršilja

Priprava

Zelenjavo očistite. Kumaro olupite, jo po dolgem prepolovite in ji odstranite semena. Paradižnike zrežite na četrtine in jim odstranite semena. Papriki nekoliko olupite, ju zrežite na četrtine in odstranite semena. Olupite dva stroka česna in čebuli. Vse sestavine zrežite na grobe kocke.

Dodajte jim med, kis, 200 ml vode in 4 žlice olja. Vse skupaj pretlačite s paličnim mešalnikom. Začinite s soljo in poprom ter mešanico za 1 uro postavite v hladilnik.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Olupite še en strok česna, ga iztisnite in ga zmešajte s preostalim oljem. Mešanico porazdelite po kruhu in ga za 10 minut postavite v pečico ter ga med peko enkrat obrnite. Peteršilj oplaknite, potrgajte lističe in jih zrežite na trakove. Vse skupaj postrezite in gaspačo okrasite s peteršiljem.

Čas priprave: 45 minut + hlajenje 1 ura.

Na osebo: približno 380 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 25 g, ogljikovi hidrati: 31 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek