Hrustljava hruškova krostata

10. 1. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Hrustljava hruškova krostata

Naj zadiši po hruškah!

Za približno 12 kosov potrebujete

  • 200 g moke
  • 150 g masla
  • 75 g sladkorja
  • 3 jajca
  • 1 noževo konico naribane limonine lupine
  • 4–5 hrušk
  • 4 žlice limoninega soka
  • 50 g zdrobljenih biskvitnih piškotov
  • 2 rumenjaka
  • 1 žlico škroba
  • 5 žlic medu
  • 350 g smetane
  • 60 g marelične marmelade

Priprava

Moko, maslo, sladkor, 1 jajce in limonino lupino zgnetite v gladko testo. Testo zavijte v prozorno folijo za živila in ga postavite v hladilnik za približno 30 minut. Hruške olupite, prerežite na pol in jim izrežite peščišče. Polovice hrušk zrežite na rezine in jih takoj pokapljajte z 2 žlicama limoninega soka.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Pekač, velikosti 20 x 30 cm, obložite s papirjem za peko. Vaniljev strok po dolgem prerežite na pol in z noževo konico potrgajte sredico. Sredico zmešajte z 2 jajcema in 2 rumenjakoma, škrobom, medom in smetano.

Testo razvaljajte in položite v pekač. Iz testa oblikujte robove. Po testu posujte piškotne drobtine in razporedite rezine hrušk. Hruške prelijte s smetanovim prelivom. Krostato pecite približno 40 minut.

Marmelado in preostali limonin sok segrejte in gladko razmešajte. Še vročo krostato premažite z marmelado in pustite, da se ohladi.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek