Italijanska rižota z lososom

5. 6. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Italijanska rižota z lososom (foto: Profimedia)
Profimedia

Bi se vam prilegla jed s pridihom Italije?

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 majhno čebulo
  • 2 stroka česna
  • 150 g masla
  • 400 g riža
  • 200 ml belega vina
  • 1 l zelenjavne juhe
  • 300 g lososa
  • 200 g špinače
  • sol, sveže mleti beli poper
  • 2 trdo kuhani jajci

Priprava:

1 Olupite čebulo in česen ter oboje sesekljajte. V kozici segrejte polovico masla in na njem krepko popražite čebulo in česen. Temperaturo zmanjšajte in ju podušite do mehkega.

2 Dodajte riž in ga malce popražite. Prilijte vino in ga pokuhajte do konca. Nato postopoma dodajte vrelo juho. Nov odmerek dodajte šele, ko povre prejšnji. Riž tako skuhajte do mehkega.

3 Lososa zrežite na kocke in jih popecite. Rižu primešajte lososa in zrezano špinačo, dodajte sol in poper ter rižoto kuhajte še nekaj minut.

4 Kozico odstavite in rižoti primešajte preostalo maslo. Rižoto razporedite po skodelicah in jo potresite z nastrganim jajcem.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu