10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Jabolčni narastek

22. 2. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Sočen narastek za sladkosnede.

Za 4 osebe potrebujete

  • 500 g jabolk
  • 2 žlici limoninega soka
  • 125 g masla
  • 125 g sladkorja v prahu
  • 1 žlico vaniljevega sladkorja
  • ¼ žličke cimeta v prahu
  • 1 ščepec soli
  • naribano lupino ½ bio limone
  • 100 g zmletih lešnikov
  • 100 g drobtin
  • 75 g zmletih mandljev
  • 25 g moke
  • 3 jajca
  • 100 g smetane
  • 25 g sladkorja

Priprava

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Jabolka olupite, zrežite na četrtine in jim odstranite peške. Četrtine zrežite na tanke krhlje in jih takoj pokapljajte z limoninim sokom.

Raztopite maslo in ga zmešajte s sladkorjem v prahu, vaniljevim sladkorjem, cimetom, soljo in limonino lupino. Lešnike zmešajte z drobtinami, mandlji in 15 g moke. Suho mešanico vmešajte v masleno maso. Masi drugega za drugim primešajte še 2 jajci.

Pekač za narastke (20 x 36 cm) namastite in posujte z drobtinami. Testo prelijte v pekač, ga poravnajte in po njem dekorativno razporedite jabolka. Narastek pecite v pečici približno 25 minut.

Medtem razžvrkljajte preostalo jajce, moko, smetano in sladkor. Narastek prelijte s smetanovim prelivom in ga pecite še 25 minut.

Čas priprave: približno 1 ura 30 minut.

Na osebo: približno 650 kcal, beljakovine: 11 g, maščobe: 43 g, ogljikovi hidrati: 55 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri