To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Jelenovi zvitki z nadevom iz maronov in sliv

23. 6. 2009 Vir: liza.aktivni.si

Čudovit recept za vse ljubitelje divjačine z odličnim spremstvom rdečega zelja

Za 4 osebe potrebujete

  • 4 jelenove zrezke (po približno 180 g)
  • 2 čebuli
  • 5 žlic olja
  • 4 žlice rdečega vinskega kisa
  • 1 majhno glavo rdečega zelja (približno 750 g)
  • 2 žlici maščobe za peko
  • 325 ml rdečega vina
  • 250 ml juhe
  • 1 majhno jabolko
  • 1 lovorov list
  • 1 košček kože od slanine
  • sol, poper
  • 150 g sliv
  • 500 g kostanja (maronov)
  • 250 ml divjačinskega
  • fonda (iz kozarca)
  • 1 žlico hladnega masla
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 žličko limoninega soka

Priprava

Zrezke oplaknite, osušite, jim odstranite kožice in jih plosko potolcite. 1 čebulo olupite, nastrgajte in zmešajte s 4 žlicami olja in z 2 žlicama kisa. V marinado vložite zrezke, jih pokrijte in za 24 ur postavite v hladilnik.

Rdeče zelje očistite, operite, mu odstranite debela listna rebra in narežite na trakove. 1 čebulo olupite, sesekljajte in na maščobi za peko stekleno opražite. Dodajte zelje in dušite 15 minut. Prilijte 200 ml rdečega vina in juho. Olupite jabolka, jih nastrgajte in dodajte k zelju. Dodajte še lovorov list in kožo od slanine. Pokrito kuhajte pri nizki temperaturi približno 60 minut. 10 minut pred koncem kuhanja začinite z 2 žlicama kisa, s soljo in poprom ter odstranite kožo od slanine in lovorov list.

Slive narežite na tanke trakove. V marone na izbočeni strani zarežite križ in jih od 20 do 30 minut kuhajte v slani vodi. Odlijte vodo, še tople kostanje olupite in jim odstranite rjavo notranjo kožico. 200 g maronov drobno sesekljajte in zmešajte s slivami.

Zrezke osušite, solite, poprajte, obložite z maronovo mešanico, zvijte in spnite. V loncu segrejte 1 žlico olja in na njem opecite zvitke. Prilijte divjačinski fond ter pokrito dušite 40 minut. Zvitke vzemite iz omake in jih postavite na toplo. Omaki dodajte preostalo rdeče vino, zavrite, odstavite in z melico za stepanje v majhnih kosmih umešajte maslo. Začinite.

Pri srednji temperaturi stopite sladkor, mu dodajte preostale marone in jih med mešanjem karamelizirajte. Dodajte limonin sok in 1 ščepec soli. Zvitke razrežite na rezine in jih z rdečim zeljem in maroni razporedite na krožnike. Po želji okrasite z zelišči. K jedi se podajo svaljki.

Priprava: približno 40 minut.

Na osebo približno 860 kcal; B: 43 g, M: 33 g, OH: 80 g.

Značke: jelen

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri