vrtniva

Če imate jabolk na pretek, iz njih ustvarite sladice, ki vam bodo dale vedeti, da jih ni nikoli preveč.

V ponvi: Popečeni hrustljavčki

Tokrat bomo jabolka dali v ponev. Naredite takole:

Najprej olupite in narežite jabolka (brez pešk). V ponev stresite:

- eno žlico masla

- limonin sok

- rozine

- rjavi sladkor

- jabolka

Vse skupaj dobro premešajte in popecite v ponvi. Po okusu se poigrajte z začimbami in sladico postrezite še toplo. Dober tek.

jabolka

V loncu: Jabolka z vinom

Potrebujete naslednje sestavine:

- ščep soli

- javorjev sirup

- belo vino

- janež

- jabolka

V vodo dajte sol, javorjev sirup in vino (s slednjim ne pretiravajte). Vse skupaj kuhajte do vretja. Medtem operite in narežite jabolka ter jih potresite z janežem. Ko se tekočina dobro prekuha, z njo prelijte jabolka v skledi in počakajte, da se jed ohladi. Poskusite svojo novo specialiteto!

lonec

V pečici: Jabolčne vrtnice

Ne prestrašite se, priprava je čisto preprosta. Rabili boste:

- testo v lističih

- 1 limono

- cimet (po okusu)

- stopljeno maslo

- jabolka

Pečico segrejte na 200 stopinj. Jabolka narežite na tanke kose. Nato pripravite posodo z vodo in limoninim sokom, da preprečite rjavenje ter jabolka položite vanjo.  

Testo narežite na pravokotnike in jih premažite s stopljenim maslom. Čez maslo potresite cimet (ali drugo sestavino, ki jo imate radi z jabolki). Rezine jabolk zložite enega čez drugega (v vrsti) na zgornjo polovico pravokotnika. Spodnjo polovico testa prepognite čez konce jabolk za boljšo stabilnost. Po želji spet premažite z maslom in potresite s cimetom.

Zvijte pravokotnik in ga postavite pokončno. Pred vami je cvet vrtnice. Jabolčne zvitke postavite v pekač za mafine (ali v podstavke za mafine na navaden pladenj).

Pecite 45 minut in si privoščite užitne cvetove vrtnice.

vrtnica

Preberite tudi: 

Sorodni članki

Veganska jabolčna pita iz pirine moke

Slastna veganska jabolčna pita.

Recept: Jabolčne rezine

Slastna jabolka v hrustljavem testu. Pravi užitek.

Recepti: Vsestransko koščičasto sadje

Vsak letni čas ima svoje okusne plati. September nas pozdravlja aromatično in sladko z zrelimi slivami, češpljami in mirabelami, ki nam olajšajo slovo od poletja.

Izbor uredništva

18 korakov, kako zopet najti voljo

Ko smo depresivni, se je tako težko premikati, iti pod tuš in se preobleči, kaj šele se odpraviti na pohod ali tek. Čeprav...

Več...

5 pravil psihologije za enostavnejše življenje

Razumeti psihologijo ni tako preprosto. Pa vendar na njej temelji naše vedenje. Z vsako kretnjo sporočamo določene signale...

Več...

12 krutih resnic vam bo pomagalo zaživeti na polno

Resnico je težko sprejeti, vendar vam bo omogočila, da boste začeli uživati življenje in izkoriščati vsak dan, kot bi...

Več...

Najbolj brane vsebine

Kako preživeti veseli december, če se držite zdrave prehrane

Veseli december bo kmalu tu in z njim praznične slaščice, ki jih vsako leto postavimo na mizo. Če ste se tokrat odločili, da boste omejili sladkor ali se držite drugih diet, to ne bo nobena ovira. Še vedno lahko uživate.
Več...

Horoskop: Ta tri astrološka znamenja imajo moč spremeniti svet

Vaša usoda je početi velike stvari. Želja, da bi spremenili svet je ogromna, skoraj neuresničljive sanje, a če spadate med ta tri astrološka znamenja, so lahko popolnoma dosegljive.
Več...

Ideja za izlet: Sprehod po zimski idili do Tamarja

Če si želite prvič letos doživeti pravo zimsko idilo, potem je sprehod od Planice do Tamarja odlična ideja. V koči pa se pogrejete ob toplem čaju in kaminu. 
Več...

Ideja za zimski izlet: Hallstatt

To zimo si privoščite romantično zimsko pravljico ob avstrijskem jezeru Hallstätter, ki leži v regiji Salzkammergut med Salzburgom in Gradcem.
Več...

Test samozavesti: 8 fraz, ki kažejo, da imate slabo samopodobo

Nekatere besede pokažejo, kako samozavestna je določena oseba. Preverite, ali jih uporabljate tudi sami. 
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri