10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Marelična marmelada z mandlji in sivko

14. 7. 2012

Sivka se lepo poda v marelično marmelado, ki ji lahko dodate še mandljeve palčke in med. Cvetove osmukajte z vejic in jih preprosto skuhajte skupaj s sadjem.

Sestavine:
  • 40 g mandljevih paličic
  • 700 g zrelih marelic
  • 450 g želirnega sladkorja 1:1
  • 1 zavitek citronske kisline
  • 1 žlica sivkinih cvetov
Priprava:

Mandljeve paličice sesekljajte, jih popražite v suhi ponvi brez dodane maščobe in jih ohladite.

Marelice na okrogli strani križno zarežite in jih za približno 30 sekund blanširajte v vreli vodi. Nato jih na cedilu prelijte z mrzlo vodo in jih olupite. Olupljene marelice razpolovite in jim odstranite koščice. Odmerite 500 g marelic in jih skupaj z želirnim sladkorjem in citronsko kislino zmeljite v kašo.

Kaši dodajte sivko in vse skupaj z ročnim električnim mešalnikom mešajte 40 minut. V marmelado vmešajte mandlje.

Marmelado do roba nalijte v čiste kozarce in jih dobro zaprite. Pred uporabo jo pustite stati vsaj 1 dan.

Iz Lise

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri