To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Njoki s teletino in rukolo

26. 5. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Odlična zamisel za spomladansko kosilo.

Za 4 osebe potrebujete

• 100 g rukole

• 200 g češnjevega paradižnika

• 50 g pršuta

• 150 g telečjih zrezkov

• 550 g njokov

• sol

• 3 žlice olivnega olja

• 1 žličko gorčice

• 2 žlici belega vinskega kisa

• 75 ml juhe

• poper

Priprava

Pripravite rukolo in jo natrgajte na koščke. Češnjeve paradižnike operite in jih prerežite na pol. Rezine pršuta zrežite na trakove. Zrezke oplaknite, osušite in jih zrežite na 1 cm široke trakove.

Njoke skuhajte v večji količini osoljene vode po navodilu z embalaže in jih odcedite. V ponvi segrejte 1 žlico olja in na njem pecite trakove mesa približno 3 minute. Po okusu jih solite in poprajte.

Za preliv zmešajte gorčico, kis, vročo juho in olje. Preliv solite in poprajte. Meso odstavite s štedilnika in mu primešajte njoke, paradižnik, rukolo in pršut. Vse skupaj prelijte s toplim prelivom in dobro premešajte.

Čas priprave: približno 20 minut.

Na osebo: približno 460 kcal, beljakovine: 15 g, maščobe: 24 g, ogljikovi hidrati: 46 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri