Piščančja stegna

31. 7. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Piščančja stegna

Brokoli in limone poskrbijo za slastno in svežo noto.

Za 4 osebe potrebujete

• 4 piščančja stegna (po približno 200 g)

• sol, poper

• 2 neškropljeni limoni

• 500 g brokolija

• 4 stroke česna

• 100 ml suhega belega vina

• 125 ml juhe

• 2–3 žlice sezamovih semen

Priprava

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Piščančja stegna na hitro oplaknite pod hladno vodo, jih osušite, po potrebi prepolovite ter začinite s soljo in poprom. Limoni oplaknite pod vročo vodo, ju osušite in zrežite na rezine ali krhlje. Brokoli oplaknite, ga očistite, razdelite na brstiče in jih približno 4 minute blanširajte v vreli slani vodi. Po koncu kuhanja jih oblijte s hladno vodo in odcedite.

Česen pretlačite in ga skupaj z limonami in piščančjimi stegni denite v namaščen pekač za narastke. Prilijte vino in juho, potresite s sezamom in pecite v pečici približno 30 minut. Približno 10 minut pred koncem kuhanja dodajte še brokoli. Vse skupaj postrezite v pekaču. Zraven tekne pražen krompir ali dolgozrnati riž.

Čas priprave: približno 1 ura in 5 minut.
Na osebo: približno 460 kcal, beljakovine: 41 g, maščobe: 28 g, ogljikovi hidrati: 7 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek