To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Piščančje prsi z jetrnim nadevom in rdečim zeljem

Piščančje prsi z jetrnim nadevom in rdečim zeljem (foto: Profimedia) Profimedia
20. 11. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Jed, ki vas zagotovo ne bo razočarala!

Za 4 osebe potrebujete:

Za zelje:

  • 1 čebulo
  • 3 žlice olja
  • 800 g rdečega zelja
  • sol, sladkor, kis
  • 1 jabolko

Za nadev:

  • mleko
  • 2 žemlji
  • 300 g piščančjih jeter
  • sol, poper
  • 8 vejic timijana
  • pest krušnih drobtin

Za meso:

  • 4 fileje piščančjih prsi
  • sol
  • 8 rezin slanine

Priprava:

1 Olupljeno čebulo drobno sesekljajte in jo stekleno popražite na vročem olju. Po 5 minutah dodajte sesekljano zelje in ga začinite s soljo, sladkorjem in kisom. Dodajte 100 ml vode in zelje dušite še nekaj minut.

2 Kocke žemelj prelijte z mlekom in namočenemu kruhu dodajte mleta jetra. Premešajte in začinite s soljo, poprom in timijanom. Zgostite s krušnimi drobtinami.

3 Zarežite globoko v piščančje prsi in jih napolnite z jetrno mešanico. Meso začinite s soljo in poprom in vsak kos ovijte v 2 rezini slanine.

4 Po dnu modela za narastke razporedite zelje, nanj položite meso in jed približno 30 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Meso zrežite na kose, zelju pa vmešajte koščke jabolk. Postrezite s svežim kruhom.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri