10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Piščančji kari s stročjim grahom

Piščančji kari s stročjim grahom (foto: Profimedia) Profimedia
21. 10. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Za ljubitelje karija...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 fileje piščančjih prsi
  • sol, poper
  • 4 žlice olivnega olja
  • majhen košček masla
  • 1 čebulo
  • 1 strok česna
  • 2 korenčka
  • 1 žlico karija
  • 1 žlico moke
  • 300 ml perutninske osnove
  • 250 ml smetane
  • 2 pesti stročjega graha

Priprava:

1 Meso oplaknite, ga zrežite na trakove in jih začinite s soljo, poprom ter nakapajte z olivnim oljem. Nato jih krepko popecite na vročem olju. Vzemite jih iz ponve in postavite na toplo.

2 V ponev dajte košček masla in na njem popražite sesekljano čebulo, rezine česna in sesekljano korenje. Potresite s karijem in malce podušite, nato pa dodajte moko in prilijte juho ter jed pustite lahno vreti 15 minut. Občasno premešajte.

3 Vse skupaj pretlačite s paličnim mešalnikom, dodajte oplaknjen stročji grah, zavrite, dodajte meso in ga pogrejte v omaki. Postrezite z rižem.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri