Polnjene piščančje prsi z grahovimi palačinkami

24. 10. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Polnjene piščančje prsi z grahovimi palačinkami (foto: Profimedia)
Profimedia

Palačinke na malo drugačen način...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 100 g špinače
  • sol, strt črni poper
  • 50 g posušenih paradižnikov v olju
  • 125 g mocarele
  • 2 en dan stari žemlji
  • 2 fileja piščančjih prsi
  • 400 g graha
  • 2 jajci
  • 2 žlici smetane
  • 50 g nastrganega sira
  • 2 žlici sesekljane mete
  • ščepec limonine lupinice
  • 1/2 žličke pecilnega praška
  • olje za cvrenje

Priprava:

1 Oplaknite špinačo in jo 1 minuto kuhajte v vreli slani vodi. Nato jo odcedite, ohladite v ledeno hladni vodi, ponovno odcedite in grobo sesekljajte. Paradižnike, mocarelo in 1 žemljo zrežite na majhne koščke in jih primešajte špinači. Očistite meso in v oba kosa po dolgem zarežite globoka žepa. Začinite ga s soljo in poprom ter napolnite s špinačno mešanico. Prsi povežite s sukancem in jih pustite stati 20 minut.

2 Žemljo zrežite na koščke in jih zmeljite v blenderju. Stresite jih v skledo. Grah pretlačite z vilicami in dodajte jajci in smetano. Dodajte mletemu kruhu in primešajte še sir, meto, limonovo lupinico in pecilni prašek. Grahovo mešanico začinite s soljo in poprom.

3 V ponvi segrejte olje in na njem z obeh strani popecite meso. Nato ga položite v pekač in ga približno 15 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Nato pekač vzemite iz pečice, ga pokrijte z aluminijasto folijo in ga za 15 minut postavite na toplo.

4 V tem času na tankem sloju olja z obeh strani specite majhne palačinke. Meso prerežite na pol in ga s palačinkami razporedite po krožnikih. Zraven postrezite zelenjavno solato.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek