To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
TEST: Kako blizu sta si s partnerjem? Odgovorite na 5 preprostih vprašanj.
TEST: Kako blizu sta si s partnerjem? Odgovorite na 5 preprostih vprašanj.

Puranje prsi z rožmarinom

31. 3. 2013

Očarajte goste s prvovrstno puranjo pečenko.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 1 kg puranjih prsi
  • sol, poper
  • 2 žlici olivnega olja
  • po 1 rdeča, rumena in zelena paprika
  • 2 čebuli
  • 3 stroke česna
  • 3 vejice rožmarina
  • 2 žlici črnih oliv
  • 1 žlico paradižnikove mezge
  • 150 ml suhega belega vina
  • 400 ml juhe
Priprava:

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Meso začinite in ga v pekaču na vročem olju z vseh strani opecite. Pripravite zelenjavo. Papriko zrežite na trakove, čebulo na kolute in česen na tanke rezine. Rožmarin oplaknite in osušite.

Meso vzemite iz pekača. Na maščobi, ki ostane v pekaču, popecite papriko, čebulo, olive, česen in rožmarin. Vso zelenjavo odstranite iz pekača. V pekaču nato na kratko popražite paradižnikovo mezgo in jo zalijte z vinom.

Prilijte juho, dodajte meso in ga v pečici dušite 30 minut. Nato dodajte popraženo zelenjavno mešanico in dušite še od 30 do 40 minut. Omako po potrebi zgostite.

Čas priprave: približno 1 ura 45 minut.
Na osebo: približno 410 kcal, beljakovine: 62 g, maščobe: 12 g, ogljikovi hidrati: 5 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri