Recept: Losos z zelišči

19. 2. 2014
Deli
Recept: Losos z zelišči (foto: Shutterstock.com)
Shutterstock.com

Ob nezadostnem vnosu omega-3 maščobnih kislin telo ne more ustrezno graditi celičnih membran, slabe membrane ne zmorejo vzdrževati dobrega zdravja vaših celic, zato se močno poveča tveganje za nastanek številnih zdravstvenih težav. Losos je odličen vir omega-3 maščob. Čim prej ga vključite v svoj jedilnik.

Losos z zelišči, skuhan v peki papirju.
Za 4 osebe potrebujete:
  • 2 rdeči in rumeni papriki
  • 2 rdeči čebuli
  • 7 žlic oljčnega olja
  • sol, poper
  • po 1 šopek gladkega peteršilja in bazilike
  • 1 strok česna
  • 50 g sesekljanih mandljev
  • 4 lososove filete (po 125 g)
Priprava:

1. Očistite paprike, jih oplaknite in zrežite na trakove. Čebuli olupite, ju zrežite na krhlje in jih stekleno popražite na 2 žlicah olja. Dodajte papriko, dušite še 3 minute in vse skupaj začinite s soljo in poprom.

2. Oplaknite zelišča, jih otresite do suhega in potrgajte lističe. Česen olupite in ga zrežite na kocke. V ponvi popražite mandlje. Vse skupaj pretlačite s preostalim oljčnim oljem in mešanico začinite s soljo in poprom. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj).

3. Ribe oplaknite, jih osušite in jih premažite z zeliščno pasto. Zelenjavo porazdelite po 4 kosih papirja za peko in nanjo položite še kose rib. Papir dobro zaprite, ga položite v pekač in ribo pecite približno 15 minut. Zraven tekne pečen mladi krompir.

Čas priprave: približno 45 minut.
Na osebo: približno 360 kcal, beljakovine: 27 g, maščobe: 25 g, ogljikovi hidrati: 5 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek