To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Recept: Ohrovtov zavitek s sezamovimi semeni

28. 8. 2013

Ohrovt je na našem jedilniku že vse od srednjega veka in se še danes uvršča med najbolj priljubljene vrste zelenjave. Uporabimo ga lahko v juhah, kot nadev ali pa kot osnovo različnih jedi.

Sestavine za približno 16 kosov:
  • 450 g ohrovta
  • sol
  • 1 čebula
  • 1 žlica sončničnega olja
  • 2 pečenici
  • 2 jajci
  • 3 žlice kisle smetane
  • mlet poper
  • 400 g listnatega testa
  • gladka moka
  • 1 rumenjak
  • 1 žlica sezamovih semen
  • 30 g grobo naribanega trdega sira
Priprava:

1. Ohrovt razdelite na liste, odrežite trše dele, liste operite in jih približno 3 minute blanširajte v vreli slani vodi. Po kuhanju jih odcedite in ohladite.

2. Čebulo olupite, zrežite na kocke in stekleno popražite na vročem olju. Pečenice olupite, zrežite na rezine in dodajte čebuli ter jih nekaj časa pecite zraven. Zmes nato odstavite s kuhalne površine in pustite, da se ohladi. Jajci razžvrkljajte s kislo smetano in mešanico začinite s soljo in poprom.

3. Listnato testo razdelite na dva dela in vsak del razvaljajte na pomokani delovni površini. Pravokoten pekač obložite s papirjem za peko in nanj položite prvi del testa.

4. Ohrovtove liste še enkrat ožemite, jih zrežite na manjše koščke in zmešajte s čebulo, mesom in jajčno zmesjo.

5. Nadev enakomerno porazdelite po testu, pokrijte z drugim delom testa, zatisnite robove in testo na več mestih prebodite z vilicami.

6. Rumenjak razžvrkljajte z 1 žlico vode, z njim premažite testo in ga posujte s sezamovimi semeni in sirovimi trakovi.

7. Pečico segrejte na 200 stopinj in zavitek pecite približno 5 minut, nato pa temperaturo zmanjšajte na 180 stopinj in ga pecite še približno 25 minut. Ohrovtov zavitek postrezite topel ali hladen.

Čas priprave: približno 60 minut.
Na osebo približno 210 kcal, beljakovine: 6 g, maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 12 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri