10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Rožnato pečen jagnječji kare

21. 3. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Na velikonočni mizi ima prav zagotovo posebno mesto kos pečenega mesa. Letos si pripravite odličen jagnječji kare.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 kg jagnječjega kareja
  • sol, poper
  • 1 kg krompirja
  • 3 stroke česna
  • 4 žlice olivnega olja
  • 1 vejico rožmarina
  • 2 žlici sesekljanega timijana
  • 400 g korenja
  • 1 jabolko
  • 2 žlici masla
  • 1 žlico sladkorja
  • 1 žlico sesekljanega peteršilja

Priprava:

Pečico segrejte na 250 stopinj (ventilatorsko na 230). Meso oplaknite, osušite in začinite. Krompir operite, olupite in zrežite na krhlje. 2 stroka česna olupite in zrežite na rezine.

Meso položite v pekač, z mastno stranjo navzgor. Dodajte krompir, olje in zelišča ter vse začinite. V pečici pecite približno 20 minut. Nato krompir premešajte in dodajte česen.

Olupljeno korenje in jabolko narežite na rezine. Segrejte maslo, dodajte korenje in ga solite. Posujte ga s sladkorjem in rahlo karamelizirajte. Dodajte neolupljen česen in pražite približno 12 minut. Po 10 minutah dodajte jabolko. Korenje začinite, odstranite česen in primešajte peteršilj. Kare zrežite na kose ter ga postrezite s krompirjem in korenjem.

Čas priprave: približno 50 minut.
Na osebo: približno 710 kcal, beljakovine: 57 g, maščobe: 25 g, ogljikovi hidrati: 42 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri