Rulada z odojkom

29. 12. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Rulada z odojkom

Rafinirana v testeninah in s slivami

Za 4 osebe potrebujete

  • 8 listov za lazanje
  • sol 
  • 500 g fileja odojka 
  • 2 žlici olja 
  • 1 čebulo 
  • 1 korenje 
  • 50 g suhih sliv 
  • 1 jajce
  • 150 g mesa pečenice 
  • 1 žlico sesekljanega timijana 
  • po želji drobtine

Priprava

Liste za lazanjo al dente skuhajte v vreli slani vodi. Vodo odlijte in testenine odcedite. Kot bi polagali strešnike, liste po dolžini po 2 skupaj položite drugega čez drugega in jih zatisnite.

File osušite in ga zrežite na 4 enako velike kose. Začinite jih s soljo in poprom, jih popecite na 1 žlici olja in po koncu peke vzemite iz ponve. Olupite čebulo in korenje in oboje zrežite na kocke. Popražite na preostalem olju. Zelenjavo nato stresite v skledo in jo pustite, da se ohladi. Slive drobno sesekljajte. Skupaj z jajcem, mesom pečenice in timijanom jih primešajte zelenjavi. Vse skupaj začinite in zmešajte v mazavo maso. Če je treba, dodajte še drobtine.

Zmes premažite po testeninah. Na sredino položite fileje. Tesno zvijte in okoli zvitka ovijte večji kos naoljene prozorne folije. Zvitek nato zavijte v aluminijasto folijo, tako da bo zvitek skorajda zaprt. Zavitek približno 30 minut poširajte v vodi, segreti na 80 stopinj. Po želji postrezite s kislim zeljem.

Čas priprave: približno 1 ura in 20 minut.

Na osebo: približno 500 kcal, beljakovine: 39 g, maščobe: 22 g, ogljikovi hidrati: 36 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek