To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Špageti po bolonjsko

20. 2. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Klasika, ki nas nikoli ne razočara!

Za 4 osebe potrebujete

• 1 čebulo

• 1 strok česna

• 1 korenček

• 500 g mletega mesa

• 2 žlici olivnega olja

• 100 ml suhega rdečega vina

• 1 žlico paradižnikove mezge

• 200 ml juhe

• 300 g paradižnikove kaše (iz pločevinke)

• sol, poper

• 1 žličko posušenega origana

• 400 g špagetov

• 50 g naribanega parmezana

Priprava

Čebulo, česen in korenje olupite ter sesekljajte. Na vročem olju popecite mleto meso, da porjavi. Dodajte čebulo, česen in korenje ter popražite. Prilijte rdeče vino in ga povrite. Dodajte paradižnikovo mezgo, juho in paradižnikovo kašo ter solite in poprajte. Primešajte origano in omako kuhajte 45 minut.

Špagete skuhajte v vreli osoljeni vodi po navodilu z embalaže. Dobro jih odcedite in jih skupaj s polovico parmezana vmešajte v mesno omako. Preden špagete postrežete, jih posujte s preostalim parmezanom.

Čas priprave: približno 1 ura 25 minut.

Na osebo: približno 780 kcal, beljakovine: 42 g, maščobe: 34 g, ogljikovi hidrati: 73 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri