10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Špageti s šunko

Špageti s šunko (foto: foodstock photo) foodstock photo
17. 1. 2014 Vir: liza.aktivni.si

S poširanim jajcem in listno špinačo

Za 4 osebe potrebujete

  • 300 g listov špinače
  • 250 g češnjevega paradižnika
  • 1 strok česna
  • 250 g pršuta
  • 1 žlico masla
  • 400 g špagetov
  • sol
  • 4 jajca
  • 5 žlic kisa
  • 1 žlico oljčnega olja
  • poper
  • 1 žličko naribane lupinice neškropljene limone
  • 40 g parmezana

Priprava

Zelenjavo operite in očistite. Špinačo osušite, paradižnike prepolovite. Česen zrežite na kocke. Pršut natrgajte na majhne koščke, jih hrustljavo popecite na maslu in vzemite iz ponve. Testenine skuhajte al dente v vreli slani vodi.

Vsako jajce ubijte v svojo skodelico. V liter vrele vode zlijte kis. Z žlico ustvarite vrtinec. Nato pustite v vodo zdrsniti jajca drugo za drugim in jih kuhajte 4 minute.

Česen podušite na olju. Dodajte špinačo in paradižnike ter vse skupaj pecite 3 minute. Začinite s soljo, poprom in limonino lupinico. Testenine odcedite in jih primešajte skupaj s pršutom. Na vsak krožnik položite 1 jajce. Potresite s sirom in poprom.

Čas priprave: približno 45 minut.

Na osebo: približno 650 kcal, beljakovine: 39 g, maščobe: 23 g, ogljikovi hidrati: 71 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri