10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Švedska pita z drobljencem

Švedska pita z drobljencem (foto: Profimedia) Profimedia
1. 5. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Brusnice in skuta ... Kombinacija, ki očara.

Za 12 kosov potrebujete:

  • 70 g moke
  • 150 g pšeničnega zdroba
  • 220 g drobno mletega sladkorja 
  • 1 zavitek pecilnega praška 
  • 6 večjih sočnih jabolk 
  • 350 g pretlačene skute
  • 3 jajca 
  • 1 vaniljev sladkor
  • 150 ml mleka
  • 50 g suhih brusnic
  • 1 žlico cimeta 
  • 150 g masla

Priprava:

1 Model za torte obložite s papirjem za peko. Moko, zdrob in pecilni prašek presejte in polovico mešanice enakomerno potresite po dnu modla.

2 Olupljena in očiščena jabolka zrežite na tanke rezine. Skuti primešajte jajca, vaniljev sladkor in na koncu še mleko.

3 Jabolka položite na mokasto mešanico v modlu, jih potresite z brusnicami in cimetom ter po njih nato razporedite skutno mešanico. Po njej potresite mokasto mešanico in po njej razporedite koščke masla. 45 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Postrezite mlačno.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri