To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Svinjski file v pečici s češnjevimi paradižniki

Svinjski file v pečici s češnjevimi paradižniki (foto: stockfood photo) stockfood photo
16. 9. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Mešanica pečenega krompirja in paradižnikov, bo poskrbela za simfonijo v vaših ustih

Za 4 osebe potrebujete

  • 600 g krompirja
  • 4 žlice olja
  • sol
  • poper
  • 600 g svinjskega fileja
  • 500 g rdečih in rumenih češnjevih paradižnikov na latih
  • 4 rezine slanine
  • nekaj lističev žajblja
  • 200 ml juhe

Priprava

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Krompir oplaknite, ga oščetkajte in narežite na debelejše rezine. V skledi ga zmešajte z 2 žlicama olja ter začinite s soljo in poprom. Krompir nato porazdelite po velikem, plitvem pekaču in ga približno 15 minut pecite na drugi rešetki od spodaj.

Začinite svinjski file. V ponvi segrejte 2 žlici olja in na njem z vseh strani dobro popecite meso. Nato ga vzemite iz ponve. Paradižnike oplaknite, jih na hitro popecite v ponvi in začinite.

Slanino prerežite počez in z njo obložite file. Po 10 minutah peke ga skupaj s paradižniki in žajbljem položite v pekač. Prilijte juho in vse skupaj pecite še približno 15 minut. Po želji jed okrasite še z malo svežega žajblja.

Čas priprave: približno 50 minut.

Na osebo: približno 450 kcal, beljakovine: 38 g, maščobe: 23 g, ogljikovi hidrati: 23 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri