10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Testenine z lososom in smetano

7. 4. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Enostaven recept, poln okusa!

Za 4 osebe potrebujete

• 1 čebulo

• 1 strok česna

• 1 rdeč čili

• 400 g ozkih rezancev ali špagetov

• sol

• 2 žlici masla

• 100 ml suhega belega vina

• 125 ml juhe

• 150 g kisle smetane

• 150 g naribanega ementalca

• poper

• 400 g lososovega fileta brez kože

• 1–2 žlici limoninega soka

• ½ šopka drobnjaka

Priprava

Čebulo in česen olupite ter sesekljajte. Čili očistite, po dolgem prepolovite in odstranite semenje. Oplaknite ga pod hladno vodo in ga zrežite na tanke trakove.

Testenine skuhajte al dente po navodilu z embalaže. V loncu segrejte 1 žlico masla. Dodajte čebulo in česen ter ju popražite. Prilijte vino in juho, primešajte kislo smetano ter kuhajte 5 minut. Dodajte nariban sir in ga v omaki med mešanjem raztopite. Omako po okusu solite in poprajte.

Lososa oplaknite, osušite in zrežite na trakove. Skupaj s čilijem jih na 1 žlici masla pecite z vseh strani od 2 do 3 minute. Začinite jih s soljo, poprom in limoninim sokom. Drobnjak oplaknite, osušite in sesekljajte. Testenine odcedite, jih zmešajte z lososom in omako ter posujte z drobnjakom.

Čas priprave: približno 35 minut.

Na osebo: približno 770 kcal, B: 43 g, M: 33 g, OH: 70 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri