To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Testenine z rdečo lečo

Testenine z rdečo lečo (foto: revija Čarovnija Okusa) revija Čarovnija Okusa
4. 3. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Jed je odlična za vegetarijance

Za 4 osebe potrebujete

  • 2 žlici masla
  • 2 stroka česna
  • 120 g sveže oluščene rdeče leče
  • 2 lovorjeva lista
  • 500 ml zelenjavne juhe
  • 1 žajbljevo vejico
  • olje
  • sol
  • poper
  • 500 g testenin metuljčkov
  • parmezan

Priprava

Česen olupite in ga drobno sesekljajte. V ponvi segrejte maslo in na njem stekleno popražite česen. Dodajte lečo, lovorjeva lista in juho ter vse skupaj začinite s soljo in poprom. Zavrite in ob občasnem mešanju pustite, da lahno vre približno 10 minut. Lovorjeva lista vzemite iz omake in jo pretlačite s paličnim mešalnikom.

Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode.

Na vročem olju popecite žajbljeve lističe, jih vzemite iz ponve in jih odcedite na papirnati brisači.

Testenine odcedite in jih zmešajte z omako. Porazdelite jih po krožnikih in jih potresite z nastrganim parmezanom in popraženimi lističi žajblja. Po želji poprašite še s čilijem.

Čas priprave: približno 25 minut.

Na osebo: približno 680 kcal, beljakovine: 26 g, maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 113 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri