Toast 'caprese' iz ponve

23. 11. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Toast 'caprese' iz ponve (foto: revija Lisa)
revija Lisa

Zunaj hrustljav, znotraj sočen s paradižniki in mocarelo

Za 4 osebe potrebujete

  • 4 paradižnike
  • 125 g mocarele
  • 3 jajca
  • 100 ml mleka
  • 100 g naribanega parmezana
  • sol
  • poper
  • 5 žlic oljčnega olja
  • 8 rezin toasta
  • 4 tanke rezine šunke

Priprava

Paradižnike oplaknite, jih obrišite in jim odstranite zametke pecljev. Nato jih zrežite na tanke rezine. Mocarelo dobro odcedite in jo prav tako zrežite na tanke rezine.

Jajca razžvrkljajte s mlekom in naribanim parmezanom ter mešanico krepko začinite s soljo in poprom.

V večji teflonski ponvi segrejte oljčno olje. Rezine toasta povaljajte v jajčno mlečni mešanici. 4 rezine obložite s paradižniki, šunko in mocarelo ter jih pokrijte z drugimi rezinami kruha. Toast malce stisnite skupaj. Sendviče približno 5 minut z vsake strani pecite na vročem olju. Pečene sendviče postavite v pečico (80 stopinj).

Diagonalno jih prerežite in jih po želji okrasite z lističi bazilike in češnjevimi paradižniki.

Čas priprave: približno 45 minut.

Na osebo: približno 500 kcal, beljakovine: 26 g, maščobe: 31 g, ogljikovi hidrati: 28 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek