10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Pisana solata z lososom

26. 2. 2013

Losos, hrustljava solata, bučke, paprike ... raznolikost okusov, ki vas ne bo razočarala.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 1 glava hrustljave solate (rimska ali kristalka)
  • 3 bučke
  • 200 g vložene rdeče paprike
  • 100 g belega kruha
  • 20 g masla
  • sol
  • 600 g lososovega fileta brez kože
  • poper
  • 1 žlico limoninega soka
  • 80 g posušenih paradižnikov v olju
  • 4 žlice olivnega olja
  • 2 žlici belega balzamičnega kisa
  • nekaj vejic peteršilja
Priprava:

Pripravite solato in zelenjavo. Solato natrgajte na koščke, bučke nastrgajte na tanke rezine, papriko pa odcedite in zrežite na polovice ali koščke. Kruh zrežite na kocke, ga popecite v ponvi na vročem maslu in odcedite na papirnati brisači.

Lososa oplaknite, osušite in zrežite na kocke. Začinite ga s soljo, poprom in limoninim sokom. Skupaj s paradižniki in 2 žlicama olja ga pecite v ponvi od 5 do 8 minut in pri tem večkrat premešajte.

Kis zmešajte s soljo, poprom in oljem. Rezine bučk zvijte in jih skupaj s solato razporedite po skodelicah ali globokih krožnikih. Solato obložite s papriko, lososom, paradižnikom in kruhovimi kockami. Pokapljajte jo s prelivom in posujte s peteršiljem.

Čas priprave: približno 45 minut.
Na osebo: približno 450 kcal, beljakovine: 33 g, maščobe: 27 g, ogljikovi hidrati: 18 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri