To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Pita z mesom in s špinačo

22. 9. 2013

Špinača je prava bomba vitaminov, vsebuje pa tudi lutein, snov, ki znižuje holesterol in ščiti mišice pred starostno degenracijo. Tokrat smo jo vključili v okusen recept in pripravili pito z mesom in s špinačo.

Za približno 8 kosov potrebujete:
  • 1 zavitek listnatega testa
  • 1 čebulo
  • 3 stroke česna
  • 2 žlici olja
  • 300 g mletega mesa
  • 150 ml mleka
  • sol, poper
  • ½ zavitka pasirane špinače (zamrznjene)
  • piment v prahu
  • nariban muškatni orešček
  • cimet v prahu
  • sladkor
  • 100 g kremnega sirčka z zelišči
  • 200 g naribanega sira
Priprava:

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Listnato testo razvaljajte in z njim obložite namaščen pekač za pito (premera 26 cm). Ob robu testo privzdignite. Testo po dnu z vilicami večkrat prebodite.

Čebulo in česen olupite in na drobno sesekljajte. Segrejte olje in na njem popecite mleto meso. Dodajte čebulo in česen ter prepražite. Prilijte mleko ter začinite s soljo in poprom.

Dodajte zamrznjeno špinačo in jo med mešanjem odtalite v mesni omaki. Začinite s soljo, pimentom, muškatom, cimetom in sladkorjem. Primešajte sirček in omako nekoliko pokuhajte.

Mesno maso razporedite po listnatem testu in jo posujte z naribanim sirom. Pito pecite v pečici približno 20 minut. Postrezite toplo ali hladno.

Čas priprave: približno 45 minut.
Na osebo: približno 390 kcal, beljakovine: 18 g, maščobe: 30 g, ogljikovi hidrati: 12 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri