To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Zapečeno zelje s krompirjem in prekajenim mesom

17. 2. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Prava zimska poslastica!

Za 4 osebe potrebujete

  • 500 g prekajenega svinjskega mesa brez kosti (vakuumsko pakirana šunka ali vrat)
  • 500 g krompirja, kuhanega v oblicah
  • 2 žlici masla
  • sol, poper
  • 800 g kislega zelja
  • 200 g kisle smetane
  • 100 g sladke smetane
  • 3 jajca
  • 75 g naribanega sira
  • nariban muškatni orešček
  • 1 jabolko
  • nekaj vejic peteršilja

Priprava

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Meso vzemite iz embalaže in ga zrežite na majhne kocke. Krompir olupite in zrežite na kocke. Meso na hitro popecite na vročem maslu. Dodajte krompir, ga popecite zraven in začinite. Meso in krompir razporedite po namaščenem pekaču za narastke in po vrhu razporedite odcejeno kislo zelje.

Polovico kisle smetane zmešajte s sladko smetano, 2 jajcema in tretjino sira. Preliv začinite s soljo, poprom in muškatom ter enakomerno prelijte čez kislo zelje. Jabolko operite, mu izrežite peščišče in ga narežite na kolute. Jabolčne kolute razporedite po narastku. Preostalo kislo smetano zmešajte z jajcem, prelijte po jabolkih in posujte s preostalim sirom. Po narastku razporedite lističe peteršilja in ga v pečici pecite približno 45 minut.

Čas priprave: približno 1 ura 10 minut.

Na osebo: približno 640 kcal, beljakovine: 45 g, maščobe: 40 g, ogljikovi hidrati: 23 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri