mh0408_mg8_01

Okusen, hitri obrok.

Potrebujete

  • 2 svinjska kotleta (vsak približno 17 dag)
  • 1 olupljeno jabolko, narezano na tanke krhlje
  • ? jedilne žlice pekočega tabaska

Potrebujete še

  • ? jedilne žlice dijonske gorčice
  • ? jedilne žlice medu
  • ? jedilne žlice oljčnega olja
  • sol in poper po okusu
  • ? skodelice jabol­čnega soka
  • 1 jedilno žlico masla

Priprava

1 V manjši skodelici dobro zmešajte gorčico, tabasko in med. V večji ponvi segrejte olje na zmerni temperaturi. Kotleta solite in poprajte po okusu ter ju pecite na vročem olju toliko časa, dokler se na spodnji ploskvi ne oblikuje rjava skorjica. Še delno surovo zgornjo plast premažite z marinado, kotleta obrnite in ju premažite še po zapečeni strani. Dodajte narezano jabolko in pecite od 3 do 4 minute.

2 Znižajte temperaturo, prilijte jabolčni sok in dušite še približno 5 minut, dokler ni meso enakomerno prepečeno. Nato kotleta odstranite iz ponve, jabolka začinite s soljo in poprom po okusu ter na koncu dodajte maslo. Dobro premešajte in z omako prelijte meso. Zadostuje za 2 porciji.

Priloga

Ponudite s pire krompirjem, ki ste mu dodali malo mleka in masla.

Na porcijo

300 kalorij, 19 g beljakovin, 22 g ogljikovih hidratov, 14 g maščob (6 g nasičenih), 2 g vlaknin, 135 mg natrija.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki
None

Kupite enkrat, jejte ves teden

Pripravite si 10 preprostih in okusnih jedi.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri